Archives

gravatar

Sex : Pen Explanations




gravatar

adidas

gravatar

PERFECT Crime

gravatar

World Most Beautiful Woman Ever

Group A

Group B

Group C

Group D

Final Result: Group A+ Group B + Group C + Group D

World Most Beautiful Woman Ever

gravatar

Math is SEXY!!




gravatar

Negeri Lu Ada Signboard Macam Ni?? Negeri GUA Ada!!




gravatar

Kisah PGL - Facebook Edition!!




gravatar

Going GREEN





gravatar

JACKASS IS BACK




gravatar

Amyotrophic Lateral Sclerosis



Amyotrophic lateral sclerosis (abbreviated ALS, also referred to as Lou Gehrig's disease) is a form of motor neuron disease. ALS is aprogressive, fatal, neurodegenerative disease caused by the degeneration of motor neurons, the nerve cells in the central nervous system that control voluntary muscle movement. The condition is often called Lou Gehrig's disease in North America, after the famous New York Yankees baseball player who was diagnosed with the disease in 1939. Today, renowned physicist Stephen Hawking and guitarist Jason Becker are the best-known living ALS patients. (wiki)

The affliction causes critical nerve cells to die, leading to widespread and devastating loss of vital muscle tissue. ALS leaves the mind generally unaffected but inexorably takes away the ability to speak, walk and do everything we take for granted. Paralysis and death may come just a few years after diagnosis.


Now a new hero, fitness pioneer Augie Nieto, is fighting his own courageous battle against ALS. After receiving his ALS diagnosis in 2005, Augie decided to transform despair into hope. He and his wife Lynne allied themselves with the Muscular Dystrophy Association to create MDA’s Augie’s Quest. This aggressive initiative is now making history by funding fast-track, innovative research to conquer ALS once and for all.


** Apa lagi? Tolong la support! Gua memang support benda-benda macam ni. Ada sapa2 nak tolong support, boleh kontek gua.

gravatar

Mari Bermain Khinzir Minyak!!



gravatar

iPhone 5! : Leaked Pics!!i















gravatar

Cicak Updated


gravatar

Nak Beli Cicak



Mana ada jual camelion yang boleh imitate sampai cenggini rupa? Gua nak angkat satu.



Kama Kama Kama Kama
Kama Chameleon
You come & go
You come & go
Loving would be easy
If your colors were like my dream
Red, gold & green
Red, gold & green

gravatar

Honesty Is Not The Best Policy



Sila Klik Untuk Baca Terang

gravatar

CHOOSE TWO





Gua pilih 2 yang bawah tu. Sebab tu gua tak dapat jadi Duta Malaysia kat Armsterdam agaknya. SIGH!

gravatar

DiGi iPhone 4 Me


Dispatch : Nokia X6

Driver : Samsung Wave baru

Secretary : iPhone 3Gs


Apesal gua yang exec ni masih lagi pakai telepon 2G zaman tok kaduk?

I WANT THE NEW DIGI APPLE iPHONE 4!!!


gravatar

Apa Lu Ingat Semua Orang Suka Sangat Henpon Touch Screen??





gravatar

Jalan TAR, Barcelona


Salam

Time - time dah habis raya ni, gua baru nak sibuk cerita pasal jalan TAR. Bukan yang dekat KL. apa barang jalan TAR KL. Gua nak cerita pasal jalan TAR kat Barcelona. Panjangnya 1.2kilo dan jalannya ada pokok-pokok dan berturap indah bagai. Bukan macam KL. Lu salah jalan, lu bole kena hantam sama bas bila-bila masa. Sempit ya amat.

Nama dia La Rambala



Sepanjang yang hijau tu dia punya jalan


Meriah gila bunga dia jual


Walaupon ramai umat, tak payah nak bersenggolan dengan orang lain









gravatar

Lu Ingat Lu Vegetarian Lu Kool? Piiirah Mabok!!






gravatar

Rancangan Live Yang Rating 200 Kali Lagi Power Dari Akedemi Fantasia Akan Kembali Malam Ini!



Salam..

Brader nih gua tengok memang steady. Tiap-tiap tahun rancangan yang dia main memang hit habis. Semua pakat nak tengok live. Mana ada nak torrent-torrent.












Dia punya skrip memang terbaik habis, mana ada sapa berani nak komplen2 pasal skrip dan jalan cerita. Geng-geng sultan yang tulis skrip dia bai~~ Razak Moheden? Memang brader ni tak pandang sebelah mata pon



"Dulu Peter Jackson ada offer pakcik untuk berlakon jadi Gandalf dalam Lord Of The Rings. Pakcik tolak. Takut nanti ada skrip-skrip sensitif freemason dan illuminati. Nanti ada pulak group facebook yang maki-maki pakcik. Susah"



gravatar

Sampaikan Salam Aidilfitri


Cuti Gua Sikit Jek Tahun Nih. Duit Pon Sikit.
Selamat Hari Raya (untuk yg puasa sahaja)

gravatar

Feel Raya


Salam

Walaupon scene tudung Ariyani memang tengah top gila tak patut sekarang nih dengan statistik separuh wanita malaya pakai tudung jenis "keras didahi lembut dikepala" nih, - (apexPeluru)

Apesal gua masih x de mood raya nih???

gravatar

Apesal Zaman Gua Kecik-Kecik Dulu Buku Dia Takde Gambar Macam NI?? : En3 Penuh Gambaran (Kurang Sikit Pahala Puasa Untuk Lelaki)


Peh. Amacam? Gila panjang tajuk gua kali ni kan? Kalau ikut gua, memang nak lagi panjang. Tapi bila pikir-pikir balik, bagik gua tulis entri daripada tulis header panjang-panjang kan? Apa-apa pon, layan je lah watak-watak Disney yang sebenar nih.

**yang korang baca dulu-dulu tu kartun dia tipu! Ni kartun yang sebenar! Sumpah gua tak tipu! HAHA





Dorothy from The Wizard of Oz

Little Red Riding Hood

Sleeping Beauty

Little Miss Muffet

Evil Queen from Snow White

Ariel from The Little Mermaid

Goldilocks

Tinker Bell

Cinderella

Belle from Beauty and The Beast

Alice in Wonderland

Snow White


gravatar

PARAM : Pasar Ramadhan (Murtabk RAJA)




PARAM Location: TTDI

Food Item: Murtabak special

With several queues ten-people deep (at it’s least busiest) waiting patiently to grab an ayam, daging or kambing murtabak, you can bet this stuff is GOOD. I am a big fan of the murtabak special daging/kambing, but the others are just as tasty. Moist and thick, their special concoction is absolutely perfect. And while you wait in line, check out the almost factory-line of murtabak making going on in the background. Drool-worthy and one of my most important staples at this particular PARAM for two years running!


Stall Name: Murtabak Raja

PARAM Description: In front of RHB

Price: Varies. Not cheap but worth every ringgit



gravatar

2060


Entry asal di sambung dari PIPIPIPI


Di suatu malam minggu yang hening..

Agak-agak lepas solat Isyak. Gua dah pekena kari kepala ikan jaws tadi. Bukan sedap mana pun. Dah itu je ikan yang ada kata bini gua. "Awak jangan nak mengada-ngada nak makan pelik-pelik. Apa awak ingat zaman sekarang nih senang nak dapat kepala ikan merah dengan ikan kerapu? Cuma kaum kerabat sultan bola jek yang mampu beli. Kita mana mampu, bang oii!"

Terkedu jugak gua. Kalau time 2010 dulu, bersepah ikan tu kat pasar. Rumah gua sunyi sepi. Cucu-cucu gua semua dah balik rumah masing-masing petang tadi. Bini gua ambik kontrek jaga cucu. Nak upah nursery dah mahal bebeno sekarang ni. Pembantu Indon? Kan dah diharamkan masa 2010 lagi. Mana ada Indonesia berani masuk Malaysia dah sekarang nih. bagus jugak ada ramai cucu di siang hari. Meriah sikit gua rasa rumah gua nih. Cuma part cuci lampin tu gua kasi bini gua hendel. Gua hendel bab main-main pasir jek. Senang.

Berbekalkan secawan kopi luwak Indon dan separuh kotak Marlboro Cengkih dan Lawang, gua layan Internet kat beranda rumah. Sedang gua tengah terkial-kial nak cucuh rokok, "tit-tit!" emel gua berbunyi.

Facebook - One friend request!!

Apakejadahnya nih? seingat gua, dah 40 tahun lebih gua tak on Facebook ni. Gua log in, "Firdaus Abdillah wants to be added as your friend". Peh. Gua rasa dia ni dah nyanyuk. Masa tahun 2011 dulu, sebok nak delete gua dari friends list dia. Dia cakap untuk makwe-makwe saja facebook dia ni. Orang melayu kalau tengah top, memang lupa diri. Dah tua ganyut macam ni, baru nak ingat gua balik.

Sejurus gua klik butang "add" je, tetiba notebook gua berbunyi ringtone SM Salim - 'Kenang daku dalam doamu'. Terpacul muka si Firdaus (Pipi) nih dekat hologram atas meja gua.

"Hello kawan, assalamualaikum." Sepantas kilat gua jawab balik, "Waalaikumussalam, hah laju betul lu nih. Apehal pipi?"

"Saja je. Gua nak ajak ngeteh. Dah lama tak layan kedai mamak. Rindu dah gua dengan teh tarik dengan cendol ni. Nak layan sorang-sorang mana ada feel.." ujar Pipi.

Gua memang takde hal. Bukan selalu dah ada orang nak ajak lepak zaman ni. "Gua on saja. Lu datang ambik gua pagi esok. Rumah gua dekat Taman Cucur Udang fasa 3, lorong 14/365A, nombor 33. Rumah gua sebelah tangki air besar."

Pipi : "Susah benar nak cari rumah lu tu. Lu jek datang ambik gua. No 3, Taman Galaksi Jupiter Rembulan, Hulu Klang.Lagipon kereta sport gua anak gua pinjam. Proton Mahathir dia gearbox rosak. Alah, sama je dengan masalah Proton Perdana zaman kita dulu-dulu tu."

Peh. memang senang la. Area rumah orang kaya-kaya. Sapa yang taktau. Kalau tak salah gua, rumah yang jenis ada kolam renang 3 tingkat tu. Boleh la nak merasa mandi swiming pul orang kaya. "Okeh Pipi, Set. Esok 9.00pagi gua sampai".

Sekoyong-koyong gua sedang shutdown pc gua, baru gua teringat. Mana ada lagi kedai mamak sekarang? Alimaju, Kayu, Maakbol, Pelita, semua dah bergabung. Pekerja India + bangla dah balik negeri masing-masing. Tokey beso diorang semua sibuk nak meniaga tomyam! Macam celaka!


gravatar

Internet SuperHighway!!!


Semua season baru nak jalan serentak! Sigh.. Kan bagus kalau kat Opis lama. Line 10mbps dedicated. Laju sikit nak mendownload. Sigh... TM, sila beri perhatian kat line internet rumah gua.

1. How I Met Your Mother (Season 6) : 20 Sept 2010
2. House (Season 7) : 20 Sept 2010
3. Chuck (Season 4) : 20 Sept 2010
4. Cougar Town (Season 2) : 22 Sept 2010

* Apakejadah semua nak start masa yang sama nih?

gravatar

Farmville : Wii Edition

Kaki-kaki farmville sekalian, apa lagi? Pegi beli Nintendo Wii Sekarang!!







gravatar

Dah 2 Bulan Gua Oder : BARU SAMPAI!!



Peh, lama jugak gua tunggu baru nak sampai. Lembab betuk budak-budak DHL nih.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|